bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Aanpassingen in Nationale Hypotheek Garantie

21 januari 2020

Heb jij het al gelezen of voorbij zien komen op het nieuws? Vanaf 1 januari 2020 zijn er aan aantal zaken omtrent de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gewijzigd. We lichten deze veranderingen graag even voor je toe.

Kostengrens gaat omhoog!

Wanneer je een nieuwe woning gaat kopen, krijg je te maken met het uitzoeken en aanvragen van een hypotheek. Een hypotheek kun je afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), waarmee je zeker bent van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Daarnaast beperk je een aantal financiële risico's voor de toekomst, zoals wanneer je relatie stopt, je arbeidsongeschikt of werkloos raakt of wanneer je partner komt te overlijden. Een hypotheek met NHG biedt je dan een soort extra vangnet. 

Voorheen kon je NHG alleen krijgen tot een hypotheekbedrag van € 290.000. Dit is vanaf 1 januari 2020 verhoogd naar € 310.000. Dat betekent dus dat je een duurdere woning kunt kopen met NHG. 

Premie is omlaag!

Wanneer je een hypotheek met NHG afsluit, moet je een bepaalde premie betalen. Voorheen stond deze premie op 0,9%, deze is nu verlaagd naar 0,7%. Dit betekent dat je maximaal € 2.170 moet betalen om een hypotheek met NHG aan te vragen. 

Het is niet mogelijk om een hypotheek zonder NHG nu nog over te sluiten naar een hypotheek met NHG.

Voor meer informatie kun je altijd even contact opnemen met jouw hypotheekadviseur.