bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Hier staan we met Portier

14 maart 2023

In dit artikel praten we je bij over de status en planning van nieuwbouwproject Portier in Druten.

Er worden goede stappen gezet richting de verwachte start verkoop volgend jaar. Dat is belangrijk, want de vraag naar nieuwe woningen is onverminderd groot.

Bestemmingsplanprocedure en start verkoop
Naar verwachting zal het ontwerpbestemmingsplan voor Portier in maart of april ter inzage worden gelegd. De komende periode worden hier de laatste onderzoeken voor afgerond. Tijdens de terinzagelegging van 6 weken is het mogelijk om op het plan te reageren via zienswijzen. De gemeente zal vervolgens de ontvangen zienswijzen beantwoorden.

Verloopt alles volgens planning, dan wordt het definitieve bestemmingsplan in de zomer van 2023 vastgesteld. Vervolgens kunnen we concreet toewerken naar de verkoop van Portier, die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 van start gaat.

Breed woningaanbod voor iedere woonwens
Het woningaanbod van Portier zal gevarieerd zijn, om iedere woningzoekende een passende woning te bieden. Het exacte woningprogramma wordt in de loop van dit jaar nader uitgewerkt, in grote lijnen zijn dit de ambities en kaders:

> 159 duurzame en toekomstbestendige woningen.

> Gezonde mix van appartementen en grondgebonden woningen in verschillende prijssegmenten, met ongeveer:

30% in de categorie sociale huur
45% in het midden / betaalbare segment
25% vrije sector koop en huur

> Ruim aanbod levensloopbestendige woningen vanwege de grote behoefte hieraan, waarbij de ambitie is om 75% van het aanbod levensloopgeschikt te maken in alle prijssegmenten.

> Ruim aanbod voor een- en tweepersoonshuishoudens vanwege de grote behoefte hieraan.

We houden je op de hoogte
Via deze website en via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Portier. Heb je vragen, dan vind je het antwoord wellicht op de pagina Veelgestelde vragen. Staat je vraag hier niet tussen, dan kun je deze stellen via de contactpagina.