bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Kanshebbers prijsvraag geselecteerd, breng je stem uit!

16 november 2023

We hebben veel mooie inzendingen ontvangen voor de prijsvraag om een naam te bedenken voor de 2 appartementengebouwen van Portier. Jij kunt jouw stem uitbrengen voor je favoriet!

Welke namen hebben jouw voorkeur?
Uit alle inzendingen hebben we de namen hieronder geselecteerd. Via de link hieronder kun jij t/m 29 november aangeven waar jouw voorkeur naar uitgaat. De winnaar ontvangt een iPad en zal uiteindelijk zijn/haar namen op de gebouwen zien prijken!

  1. Walwaard + Damhorst | De namen zijn vernoemd naar basisschool de Dijk op deze locatie: zowel 'wal' als 'dam' zijn synoniemen voor een dijk. Een horst is een ander woord voor een vogelnest op grotere hoogte;
  2. Mosa + Vahalis | De Romeinse/Latijnse namen voor de rivieren Maas en Waal. Zo passen de namen bij de streek en sluiten ze ook aan bij de straatnamen in Druten-West die verwijzen naar het oude dijk- en waterrecht;
  3. Poortwachter + Dijkgraaf | Dijkgraaf verwijst naar de straat waar de gebouwen aan liggen en Poortwachter is het hoogste gebouw dat waakt over het gebied van Portier.

Breng je stem uit!


De appartementengebouwen van Portier

De planning: verwachte start verkoop begin 2024
De ambitie is om begin 2024 in verkoop te gaan met de eerste koopwoningen van Portier, met een gevarieerd aanbod van tussenwoningen, hoekwoningen en enkele levensloopbestendige twee-onder-een-kapwoningen. Over enkele weken delen we de nieuwe woningimpressies en woninginformatie.