bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Ontwikkelingen Portier | Woonwensen-enquête

13 september 2023

Je leest in dit artikel over de huidige status van nieuwbouwproject Portier in Druten. We maken goede stappen in de ontwikkeling van deze groene nieuwe buurt!

Hieronder zie je enkele nieuwe impressies van Portier. Ook kun je hieronder via een enquête aangeven wat jij belangrijk vindt op het gebied van wonen, wijk, duurzaamheid en meer.

Plannen gepresenteerd aan de raad
Dinsdagavond 12 september hebben we de huidige plannen voor Portier gepresenteerd aan de gemeenteraad van Druten. De afgelopen tijd hebben we samen met de gemeente hard aan de plannen gewerkt. Ook de welstandcommissie is positief over de plannen. Deze commissie beoordeelt of nieuwe bebouwing goed past in de omgeving. We lichten enkele punten uit de plannen toe:

Bijzondere binnenstedelijke ontwikkeling. Met Portier ontwikkelen we een bijzonder woonmilieu. Met een groen karakter en het accent op ontmoeting en sociale interactie. Dit stimuleren we door collectieve voorzieningen in de buurt. En door veranda’s aan woningen voor een vloeiende overgang tussen woning en wijk. Ook het gevarieerde woningaanbod helpt hieraan mee, met veel aandacht voor betaalbaar en levensloopgeschikt wonen.

Aandacht voor groen in het ontwerp. We willen met Portier de omgeving vergroenen. Zodat deze klimaatbestendig is in periodes met hoge temperaturen of hevige regenbuien. Het plan is om een ‘groene loper’ – een aaneenschakeling van groenzones en parken – te realiseren dwars door Druten: van Portier tot aan de Waal. Meer groen zorgt niet alleen voor meer woongenot. Het heeft ook een verkoelend effect op de omgeving, zorgt voor natuurlijke waterafvoer en bevordert de biodiversiteit. Goed voor mens én dier!

Nieuwe impressies Portier


Looproute door het groene middengebied. Met een impressie van het woongebouw en de grondgebonden woningen (rechts).


Impressie van de 2 woongebouwen vanaf de Van Heemstraweg.


Looproute door het groene hart van de wijk.

Dit is de planning
Het bestemmingsplan van Portier lag tot 24 mei ter inzage. De verwachting is dat de gemeenteraad het bestemmingsplan 28 september vaststelt. Daarna werken we toe naar de start verkoop van de eerste grondgebonden woningen. De verkoop staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024. De komende periode gaan we meer informatie delen over de planning en het woningaanbod.

Woonwensen-enquête
Zie jij jezelf al wonen in Portier? Dan leren we jouw woonwensen graag beter kennen aan de hand van een korte enquête. Klik op de button hieronder om de enquête in te vullen. Alvast bedankt voor jouw input!

Naar de enquête