bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Resultaten tweede participatiebijeenkomst

20 oktober 2022

Vorige maand – 15 september – vond de tweede participatieavond plaats voor nieuwbouwproject Portier, in cultureel centrum d’n Bogerd.

De ontvangen input is inmiddels voorzien van reacties. Hieronder lees je er meer over en zie je de planning voor de komende periode.

Vraag en antwoord
De bezoekers van de tweede participatieavond konden op themapanelen – die je hier kunt bekijken – de aangepaste plannen van Portier bekijken. Net zoals tijdens de eerste participatieronde kon men via post-it notes (de welbekende ‘geeltjes’) aandachtspunten en ideeën delen. Via de link hieronder kun je bekijken wat er meer dan 1 keer is achtergelaten en hoe KlokGroep ermee omgaat in de planvorming.

Antwoorden op de ontvangen input

Dit kun je verwachten
De komende periode werken we toe naar de terinzagelegging van het (ontwerp)bestemmingsplan van Portier. Naar verwachting wordt het plan begin 2023 ter inzage gelegd. Zodra de exacte datum bekend is, delen we dit via de nieuwsbrief. Ook de gemeente Druten zal deze informatie delen via hun communicatiekanalen. Gedurende de 6 weken dat het plan ter inzage ligt, kan er via zienswijzen op het plan worden gereageerd.

In het tweede kwartaal van 2023 zal het definitieve bestemmingsplan worden vastgesteld. Daarna kunnen we toewerken naar de start verkoop van Portier, die gepland staat voor het eerste kwartaal van 2024. Via de nieuwsbrief en deze website houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en de actuele planning.