bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Tweede participatiemoment Portier

1 september 2022

In dit artikel lees je over het tweede participatiemoment voor nieuwbouwproject Portier, dat 15 september plaatsvindt.

Huidige status van Portier
Afgelopen juni kwam het bericht dat we – na enig oponthoud door een uitspraak van de Hoge Raad bij een ander project – gelukkig verder kunnen met de uitwerking van de plannen voor Portier. Het ontwerpteam heeft in de tussentijd niet stil gezeten en is aan de slag gegaan met het vervolgontwerp, onder andere op basis van de feedback van 300 mensen die hun mening hebben achtergelaten tijdens het eerste participatiemoment in september 2021. Op deze pagina is de input gebundeld en beantwoorden we de meest gestelde vragen per thema. Het is ook mogelijk om de themapanelen te bekijken met de veel gestelde vragen en antwoorden:

Bekijk de themapanelen

Uitnodiging tweede participatiemoment
Graag nodigen we je uit op donderdag 15 september tussen 17.00 uur – 19.00 uur (vrije inloop) in cultureel centrum d'n Bogerd aan de Van Heemstraweg 53 in Druten. Daar wordt op themapanelen getoond hoe de ontvangen feedback is verwerkt in het vervolgontwerp. Ook is er opnieuw de mogelijkheid om mee te denken over ontwerpthema’s als groen, wonen, mobiliteit en duurzaamheid. Wat vind jij belangrijk en welke ideeën of aandachtspunten wil je met ons delen? We horen het graag, zodat we het plan – en daarmee de wijk Portier – verder kunnen versterken.

Dit is de planning
Op dit moment bevindt het ontwerp van Portier zich in de afrondende fase van het stedenbouwkundig plan. In dit plan komen alle elementen terug die ruimte vragen: van de kavels, het groen en de wegen tot de parkeerplaatsen en het water. De komende maanden werken we het bestemmingsplan verder uit. In het laatste kwartaal van 2022 wordt het ontwerpbestemmingsplan in procedure gebracht en het is de verwachting dat deze in het tweede kwartaal van 2023 wordt vastgesteld. Verloopt alles volgens planning, dan start de verkoop in het eerste kwartaal van 2024.

Portier%20-%20projectgebied(1).JPG