bus auto fiets
Menu

Prijsvraag: nieuwe gebouwen, nieuwe namen.

In het zuidelijke deel van Portier komen 2 appartementengebouwen. Hierboven zie je een impressie. Deze gebouwen zijn de start van de groene loper – een route van groenzones en parken – die helemaal doorloopt tot de Waal.

We hebben veel mooie inzendingen ontvangen voor de prijsvraag om een naam te bedenken voor de 2 appartementengebouwen van Portier. Hieronder zie je welke 3 kanshebbers we hebben geselecteerd. Hier kon tot eind november op worden gestemd. Binnenkort maken we de winnende namen bekend!

Dit zijn de kanshebbers

Uit alle inzendingen hebben we de namen hieronder geselecteerd. De winnaar ontvangt een iPad en zal uiteindelijk zijn/haar namen op de gebouwen zien prijken!

  1. Walwaard + Damhorst | De namen zijn vernoemd naar basisschool de Dijk op deze locatie: zowel 'wal' als 'dam' zijn synoniemen voor een dijk. Een horst is een ander woord voor een vogelnest op grotere hoogte;
  2. Mosa + Vahalis | De Romeinse/Latijnse namen voor de rivieren Maas en Waal. Zo passen de namen bij de streek en sluiten ze ook aan bij de straatnamen in Druten-West die verwijzen naar het oude dijk- en waterrecht;
  3. Poortwachter + Dijkgraaf | Dijkgraaf verwijst naar de straat waar de gebouwen aan liggen en Poortwachter is het hoogste gebouw dat waakt over het gebied van Portier.

De appartementengebouwen van Portier

Meer over de mooie

ligging en omgeving van Portier

Update

Verwachte start verkoop: eind 2024

Verwachte start verkoop: eind 2024

De planning is om nog in 2024 in verkoop te gaan met de eerste koopwoningen van Portier! Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Inschrijven nieuwsbrief