bus auto fiets
Menu

Veelgestelde vragen - Wonen

De afgelopen periode was het mogelijk om mee te denken over de inrichting van Portier. De binnengekomen ideeën en aandachtspunten zijn bekeken en gebundeld in een vraag- en antwoordopzet per ontwerpthema. Op deze pagina beantwoorden we de meest aangedragen ideeën en aandachtspunten over het thema 'Wonen'.

“Als hoogbouw netjes geplaatst wordt met veel groen, dan is daar niks mee. Denk aan de woningnood.”

Wat is kenmerkend voor de locatie?
De omgeving en potentiële kopers geven aan als kenmerkend voor de locatie Portier: koop- en huurwoningen, senioren, energiezuinig, duurzaam, veilig en parkachtig.

Aan welk type woningen is behoefte?
Potentiële kopers geven aan vooral behoefte te hebben aan appartementen met 2 slaapkamers, gelijkvloerse woningen/appartementen en eengezinswoningen met tuin.

Waar komen er in het plan appartementen en grondgebonden woningen met een tuin?
In het middengebied komen de grondgebonden woningen met een tuin en aan de Van Heemstraweg komen 2 appartementengebouwen. Op de plek van de sporthal komen appartementen die verhuurd worden door woningcorporatie Woonwaarts.

Wat is het effect van de nieuwe appartementengebouwen op bijvoorbeeld de privacy en het zonlicht voor de huidige bewoners rondom het plangebied van Portier?
Om dit helder te krijgen, wordt in kaart gebracht wat de effecten zijn voor de huidige bewoners rondom het plangebied van Portier. Indien er een effect is, zullen we hierover met de betreffende bewoners in gesprek gaan. Als u zich hierover zorgen maakt, dan vragen we u ook om dit te melden aan ons.

Waarom is er bij de appartementengebouwen aan de Van Heemstraweg gekozen voor 6 en 10 lagen?
In het huidige voorstel bestaat het appartementengebouw nabij D'n Bogerd uit 6 lagen en het appartementengebouw aan de Raadhuisstraatzijde uit 10 lagen. Op deze wijze wordt het nieuwe 10-laagse gebouw, samen met het reeds bestaande 7-laagse gebouw aan de Van Heemstraweg, kenmerkend voor de entree naar het centrum van Druten en vormt het 6-laagse gebouw een mooie overgang naar D'n Bogerd.

Welke beoordeling krijgen de 3 woongebieden in het plan van de mensen die de enquête online hebben ingevuld?
87% van de respondenten beoordeelde de 3 woongebieden voldoende tot zeer goed.

Is het mogelijk om op de locatie een medisch centrum te bouwen i.p.v. woningen?
De bestaande huisartsenpraktijk heeft de keuze gemaakt om op de huidige locatie aanpassingen te gaan doen.