bus auto fiets
Menu

Portier in Druten:
sterk staaltje groen wonen 

Op deze pagina lees je over het gevarieerde woningaanbod van Portier en de groene opzet van de wijk. Portier bestaat uit een middengebied met 42 koopwoningen, een noordelijk gebied waar een appartementengebouw met 44 sociale huurappartementen komt en een zuidelijk gebied met 2 appartementengebouwen met 73 huur- en koopappartementen.

Zie jij jezelf al wonen op deze unieke plek in Druten?

Natuurlijk wonen, samen genieten

Deelgebied midden: groene woonwijk met ruimte voor ontmoeting

De 42 koopwoningen liggen centraal in de groene en autoluwe wijk. Met vloeiende overgangen tussen de woningen en de wijk, onder meer door veranda’s aan de voorkant van de woningen. Dit stimuleert ontmoeting en sociale samenhang in de wijk. Ook het gevarieerde woningaanbod zorgt voor een fijne woonwijk waar iedereen zich straks thuis voelt! De woningtypes zijn vernoemd naar de vele soorten bomen en beplanting in de wijk: van Iris en Aster tot Lijsterbes.

  • Gevarieerd aanbod: tussenwoningen, hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en levensloopbestendige woningen
  • Lichte, natuurlijke woninggevels met mooie architectuur
  • Sfeer van een groen woonerf, met een ‘groene loper’ tot aan de Waal
  • Parkeren aan rand van de wijk op grastegels, dicht bij de woningen

Groene woonwijk met een warme, gemeenschappelijke sfeer

Deelgebied noord en zuid: breed aanbod appartementen 

Er komt een gevarieerd aanbod van in totaal 117 appartementen in het noordelijk en zuidelijk gebied van Portier. De appartementen zijn verdeeld over 3 appartementengebouwen. Met een lichte, natuurlijke uitstraling en een prachtige binnentuin voor ontspanning en ontmoeting.

  • Deelgebied noord - Hier komen 44 sociale huurappartementen in een appartementengebouw met 4 bouwlagen. Met natuurlijke gevelkleuren en -materialen die aansluiten bij de groene omgeving. De appartementen krijgen grote ramen en fijne balkons.
  • Deelgebied zuid – Langs de Van Heemstraweg komen 2 appartementengebouwen. Deze gebouwen zijn de start van de groene loper die helemaal doorloopt tot de Waal. In het gebouw met 6 woonlagen komen 33 middeldure huurappartementen, het gebouw met 10 woonlagen bestaat uit 23 vrije sector en 17 middeldure koopappartementen.

Lees meer over de 

groene entree

Update

Verwachte start verkoop: eind 2024

Verwachte start verkoop: eind 2024

De planning is om nog in 2024 in verkoop te gaan met de eerste koopwoningen van Portier! Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Inschrijven nieuwsbrief