bus auto fiets
Menu

Veelgestelde vragen - Groen

De afgelopen periode was het mogelijk om mee te denken over de inrichting van Portier. De binnengekomen ideeën en aandachtspunten zijn bekeken en gebundeld in een vraag- en antwoordopzet per ontwerpthema. Op deze pagina beantwoorden we de meest aangedragen ideeën en aandachtspunten over het thema 'Groen'.

“Mooi, de groene doorloop vanaf de Waal, Hertenkamp en de locatie van Portier”.

Welke behoefte hebben de directe omgeving en potentiële kopers binnen de groeninrichting van het gebied?
Bankjes, speelplekken voor jonge kinderen, waterpartijen, bloempartijen en een hondenuitlaatplek worden het meest genoemd. Daarnaast is er behoefte aan goede loopfietsroutes door het groen van bijvoorbeeld de Bogerd richting het centrum en vice versa. Ook worden gemeenschappelijke groene hofjes genoemd om de verbinding en sociale contacten te bevorderen.

Bestaat de mogelijkheid om in het plan biodiversiteit (verschillende boom- en plantsoorten) toe te passen?
Ja, wij laten een beplantingsplan opstellen door een deskundige, waarbij rekening wordt gehouden met biodiversiteit.

Blijven de mooie, oude bomen aan de Dijkgraafstraat staan?
Dit is ook onze wens. We zijn hier echter wel afhankelijk van de ontwerpopgave m.b.t. het parkeren, aangezien er op en om de locatie ook een vraagstuk ligt om dit goed op te lossen.

Is er ruimte voor sociale activiteiten in het gemeenschappelijke, groene deel van het plan?
In het gebied willen we enkele voorzieningen voor sociale (buiten) activiteiten plaatsen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan speel- of verblijfsplekken of mogelijk zelfs een collectieve tuinkas

Wie gaat het groen in het plan onderhouden?
Dat ligt eraan wie de eigenaar van de grond is. Privé of gemeenschappelijke eigendommen worden door de eigenaren onderhouden. Openbaar gebied door de gemeente. Het is nu nog niet exact duidelijk waar deze scheiding komt te liggen (met name scheiding tussen gemeenschappelijk eigendom en openbaar gebied).

Update

Verwachte start verkoop: eind 2024

Verwachte start verkoop: eind 2024

De planning is om nog in 2024 in verkoop te gaan met de eerste koopwoningen van Portier! Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Inschrijven nieuwsbrief